حبوبات را با آب بسیار سرد پر کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید. روی کاسه را با درب نپوشانید، در غیر این صورت تیره و ناخوشایند می شود.
وقتی لوبیا چیتی شاهسوند به جوش آمد، 3-5 قاشق غذاخوری آب یخ اضافه کنید. این روش را تا زمانی تکرار کنید که لوبیاها نرم نشوند.
نمک را فقط در پایان پخت و پز مصرف کنید، زیرا نمک آب را بسیار سفت می کند و روند پخت را کند می کند. برای اینکه لوبیاها حالت ارتجاعی داشته باشند و آبگوشت آنها غنی و سیر کننده باشد، 3-5 قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان یا زیتون را به آب اضافه کنید.
برای پخت سریع حبوبات، روی حبوبات را با آب سرد بپوشانید و روی سطح متوسط قرار دهید. به محض اینکه جوش آمد، آب گوشت را صاف کرده، روی آن را با آب سرد بپوشانید و روی آتش بگذارید تا بجوشد.
این کار را تا زمانی که لوبیاها کاملا پخته شوند تکرار کنید. برای لوبیاهای فوری، کمی جوش شیرین (در نوک قاشق چایخوری) به آب اضافه کنید.
در پایان پخت، با اضافه کردن چند قطره آب لیمو به آبگوشت، اثر جوش شیرین را خنثی کنید. وقت بگذارید و حبوبات را زودتر از موعد بیرون بیاورید، حتی اگر اصلا وقت ندارید غذا را آماده کنید.
واقعیت این است که لوبیاهای نیم پز حاوی مواد سمی هستند که بسیار سمی هستند و در مقادیر زیاد می توانند باعث دیس بیوز یا مسمومیت خفیف شوند. عواقب آن وحشتناک نیست، بلکه ناخوشایند است.
در هر صورت سلامت و رفاه خانواده و دوستان خود را به خطر نیندازید، فقط کمی صبر کنید تا حبوبات کاملاً آماده شوند.
تنوع لوبیا نقش مهمی در فرآیند پخت دارد. زمان پخت لوبیاهای رنگی (صورتی، زرد و آبی) بسیار کمتر از لوبیای سفید است.
اگر بزرگ است، پس این نشانه تنوع نخبگان است، به این معنی که سریعتر پخته می شود. بعد از اینکه لوبیاها به جوش آمد، آنها را در آبکش بریزید و روی آب با دمای محیط بریزید. ممکن است پوست کمی ترک بخورد، اما خود لوبیا یک قوام الاستیک دلپذیر به دست می آورد.