خواص حرارتی فوم 8 سانتی TGA با استفاده از آنالایزر حرارتی Perkin Elmer Pyris 1 انجام شد.
آزمایشها تحت گاز نیتروژن انجام شد.
نمونه های با وزن 10-12 میلی گرم از دمای اتاق تا 600 درجه سانتیگراد گرم شدند.
نرخ گرمایش به 10 درجه سانتیگراد در دقیقه تنظیم شد. رسانایی حرارتی توسط Taurus TCA 200 مطابق با ASTM C 177-97 اندازه گیری شد. نمونه بین دو صفحه که در طول آزمایش در دماهای مختلف نگهداری می شدند قرار داده شد.
اندازه نمونه ها 200 × 200 × 20 میلی متر بود.
سینتیک فرآیند کف سازی
جدول 3 فرآیند کف کردن نمونه های PU بدست آمده از مایع سازی مبتنی بر CG و CG/PEG را نشان می دهد. مشخصه های کف معمولاً با زمان کرم، زمان افزایش و زمان بدون چسبندگی دنبال می شود.
در ابتدای فرآیند کف کردن، رنگ مخلوط به دلیل تشکیل حبابهای گاز و زمان ایجاد کرم تغییر میکند.
زمان افزایش زمان لازم برای رسیدن فوم به حداکثر ارتفاع خود است. در زمان آزاد چسبندگی سطح بیرونی فوم چسبندگی خود را از دست می دهد.
ویسکوزیته پلی ال کاهش می یابد و باعث می شود که حرکت فوم و سرعت جنبشی افزایش یابد. بنابراین، پلیالهای با ویسکوزیته پایینتر طولانیترین زمان کفکردن را داشتند.
فوم 1 (پلیالهای زیستی مایعگرایی مبتنی بر CG) با پلیالهایی با کمترین ویسکوزیته، کوتاهترین زمان آزاد کرم و چسبندگی را نشان داد.
از سوی دیگر، افزودن PEG به CG در فرآیند مایعسازی، زمان واکنش کفسازی را از طریق کاهش ویسکوزیته پلیال کاهش داد و باعث راندمان بیشتر کفسازی شد.
بنابراین برای فوم های حاصل از مایع سازی توسط حلال دوتایی، فوم تهیه شده از پلی ال های زیستی با نسبت بالاتر PEG به CG زمان واکنش کمتری را نشان داد.
می توان آن را به واکنش پذیری بالاتر گروه های هیدروکسیل PEG نسبت به پلی ال های زیستی سنتز شده نسبت داد.
با فرمول مشابهی از کف کردن، فوم های سنتز شده دارای چگالی های متفاوتی توسط پلی ال های مختلف بودند (شکل 1). مشاهده شد که افزودن PEG باعث افزایش راندمان روانگرایی و متعاقباً تولید پلیال زیستی بیشتر میشود.
با افزایش محتوای پلیول زیستی، چگالی فوم ها افزایش یافت. این ممکن است به زیست توده مایع نسبت داده شود که به عنوان عامل اتصال عرضی دارای گروه های هیدروکسیل به جای گسترش دهنده زنجیره در این پلیمریزاسیون عمل می کند [12].
بنابراین، فومهای تولید شده از پلیالهای زیستی با نسبت وزنی بالاتر PEG به CG در مایعگرایی، چگالی بالاتری نسبت به فومهای تهیهشده از خاکاره مایع شده توسط CG داشتند.
از سوی دیگر، پلیالهای زیستی فوم 2 به دلیل واکنشپذیری کمتر در مقایسه با پلیالهای سنتز شده دیگر، تا حدی به عنوان وزندهی به فوم عمل میکنند و کمتر در فرآیند کفسازی شرکت میکنند.
تجزیه و تحلیل آماری (ANOVA) نشان داد که اثر نوع پلیال بر چگالی فومهای PU سنتز شده در سطح اطمینان 95 درصد معنیدار است.